تغییر نام دامنه لزوماً باعث تأثیر منفی (طولانی مدت) در SEO نخواهد شد. در صورتی که مراحل تغییر دامنه سایت را با دقت، برنامه ریزی شده و به درستی انجام دهید، لازم نیست نگران از بین رفتن سئو سایت خود باشید. در آموزش زیر به صورت کامل نحوه تغییر دامنه سایت، بدون اینکه به سئو آسیبی وارد شود، آموزش داده می شود.
در صورتی که قصد دارید دامنه اصلی سایت خود را تغییر دهید، ابتدا باید به Google اطلاع دهید که آدرس وب سایت خود را تغییر داده اید. این کار را می بایست از طریق Google Search Console (GSC) انجام دهید. سپس باید با کمک 301-redirects، تمام مطالب را از دامنه قدیمی به دامنه جدید هدایت کنید.
انجام مراحل زیر برای اطمینان از اینکه دامنه سایت بدون مشکل تغییر می کند الزامی است:
-
دامنه ای که تاکنون استفاده کرده اید باید در GSC تأیید شود.
-
دامنه جدید نیز باید در GSC تأیید شود (با استفاده از همان حساب)
-
تمام مطالب موجود در دامنه قدیمی باید با استفاده از 301-redirects به نام دامنه جدید هدایت شوند.
-
شما باید پیوندهای داخلی را بررسی کنید.
-
Google را وادار کنید تا دامنه جدید را crawl کند.
این نکته را بخاطر بسپارید: مدتی طول می کشد تا گوگل به دامنه جدید اعتماد کند و تمام اعتبار دامنه قدیمی را به دامنه جدید انتقال دهد.
از لحاظ تئوری، تغییر نام دامنه شما نباید پیچیده باشد، به خصوص اگر از دستورالعمل های Google استفاده کنید. در عمل، می توان نمونه های بی شماری را یافت که با انتظارات افراد مغایرت دارد. تغییر آدرس یک وب سایت همیشه با درجه خاصی از خطر همراه است و در آخر نیز ممکن است به صورت صدرصد با موفقیت همراه نباشد.
تصویر(1)
برای مثال در تصویر فوق می توانید تغییر دامنه یکی از سایت های مشهور با نام guardian.co.uk به theguardian.com را مشاهده کنید.
دو سال طول کشید تا این سایت به همان سطح قبل از تغییر دامنه در Google برسد. البته همیشه به این صورت نیست و در بسیاری موارد در زمان کوتاهی اینکار انجام می شود.
شروع مراحل تغییر دامنه فعلی سایت به دامنه جدید
در اولین قدم، دامنه جدید را طبق آموزش زیر در هاست پارک کنید.
با اینکار دامنه جدید همزمان با دامنه قدیمی، محتویات سایت را نمایش می دهد.
اگر دامنه جدید شما به هاست دیگری متصل است نیازی به پارک کردن دامنه در هاست نیست و از این مرحله عبور کنید.
نکته: برای انتقال رتبه سایت از دامنه قدیمی به دامنه جدید، می بایست هر دو دامنه فعال باشند (منقضی نباشند).
ابزار تغییر آدرس در Google Search Console
می توانید از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید تا تغییر آدرس را به Google اطلاع دهید. برای انجام این کار باید هر دو دامنه را در همان حساب GSC اضافه و تأیید کنید.
برای انجام تغییر آدرس، روی "Settings" (شماره1) در منوی سمت چپ کلیک کنید. سپس گزینه "Change of Address" (شماره2) را انتخاب کنید.
تصویر(2)
پس از باز شدن صفحه address change، می توانید نام دامنه جدید را از لیست کشویی، انتخاب کرده و برای Google ارسال کنید.
تصویر(3)
در صورتی که نام دامنه جدید را در لینک فوق نیافتید، قطعا دامنه شما هنوز توسط گوگل شناسایی و تایید نشده است. پس ابتدا می بایست از آموزش زیر دامنه جدید را در گوگل وریفای نمایید.
ریدایرکت 301 دامنه قدیمی به دامنه جدید
برای هدایت خودکار بازدیدکنندگان و همچنین Google-Bot به دامنه جدید، هنگام مراجعه به دامنه قدیمی، می بایست یک ریدایرکت 301 برای انتقال تمامی لینک های مربوط به دامنه قدیمی به دامنه جدید، ایجاد کنید.
برای ایجاد ریدایرکت 301، می بایست دستور زیر را در فایل htaccess. مربوط به دامنه قبلی قرار دهید:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^olddomain\.com$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.olddomain\.com$
RewriteRule (.*)? "https\:\/\/www\.newdomain\.com\/$1" [R=301,L]
همانطور که کاملا از کد فوق مشخص است، می بایست به جای olddomain نام دامنه قدیمی و به جای newdomain نیز نام دامنه جدید را قرار دهید.(به پسوند دامنه قدیمی و جدید نیز دقت کنید، در این مثال پسوند هر دو دامنه com. می باشد).
با استفاده از کد بالا، همه URL های قدیمی به صورت خودکار به همان لینک در دامنه جدید هدایت می شوند. اگر به عنوان مثال URL در دامنه قدیمی (www.old-domain.com/product-1/) باشد، به طور خودکار به همان URL در دامنه جدید هدایت می شود (www.new-domain.com/product -1 /).
از Google بخواهید دامنه جدید را crawl کند
شما باید از Google بخواهید وب سایت جدید را crawl کند، با انجام اینکار گوگل به سرعت از دامنه جدید مطلع خواهد شد و می تواند مطالب را با دامنه جدید ایندکس کند.
برای انجام این کار، فقط URL مورد نظر خود را در نوار جستجوی بالای Search Console (شماره1) تایپ کنید. با این کار می توانید به ابزار "URL Inspection" دسترسی داشته و با کمک "REQUEST INDEXING" (شماره2) برای ایندکس مجدد صفحه موردنظر اقدام نمایید.
تصویر(4)
پیشنهاد می شود برای اینکه فرایند ثبت لینک های جدید در گوگل سریعتر انجام شود از XML-sitemap استفاده کنید. اگر سایت شما وردپرسی است می توانید از آموزش زیر برای ساخت XML-sitemap استفاده کنید.
آموزش تصویری ساخت نقشه سایت در وردپرس | Sitemap
روند تغییرات دامنه خود را کنترل کنید
طی چند هفته اول، باید مرتباً ارزیابی آماری crawling را در کنسول جستجوی Google برای دامنه جدید بررسی کنید. Google برای وب سایت های بزرگتر، بررسی در هر 180 روز را توصیه می کند. از این طریق می توانید به سرعت مشکلات crawl را که ایجاد می شود شناسایی کنید.
همچنین مطابق با تصویر زیر می توانید وضعیت هر دو دامنه را در گوگل سرچ کنسول مشاهده کنید:
تصویر(5)
در انتها پس از انتقال کامل رتبه دامنه قدیمی به دامنه جدید، می توانید دامنه جدید را از حالت پارک خارج و به عنوان دامنه اصلی در هاست تنظیم نمایید.
اگر هاست شما در میهن وب هاست قرار دارد از آموزش های زیر برای تغییر دامنه اصلی هاست استفاده کنید:
آموزش تغییر دامنه اصلی برای سی پنل:
می توانید با ورود به ناحیه کاربری خود در میهن وب هاست، بازکردن گزینه منوی مدیریت سرویس ها و انتخاب"مرکز عملیات سی پنل" اقدام به تغییر دامنه اصلی نمایید.
آموزش تغییر دامنه اصلی برای دایرکت ادمین: