
کش در معنای لغوی، به معنای ذخیره و نگهداری اطلاعات یا محتویات صفحات سایت، در سرور یا سیستم شخصی کاربر می باشد. در ادامه به جزئیات هریک از سیستم کش پرداخته خواهد شد.
کش سایت:
کش یا حافظه پنهان وب سایت یک حافظه موقت برای ذخیره سازی اطلاعات است که به عنوان کش http شناخته می شود. زیرا با اولین بازدید از یک سایت یک درخواست http به سمت سرور ارسال می شود و سرور پس از پردازش درخواست و اطلاعات، صفحه سایت را به صورت html نمایش می دهد. در واقع با اولین بارگذاری سایت، اطلاعات استاتیک نظیر صفحات وب (html)، تصاویر و فایل های css و … را در خود ذخیره می کند. این کار موجب می شود که زمان بارگذاری سایت در مراجعات بعدی پایین تر باشد.
به طور ساده تر، زمانیکه بازدیدکننده از سایت بازدید می کند، محتوای سایت به حافظه پنهان سایت منتقل می شود و در مراجعه بعدی، اطلاعات از حافظه پنهان سایت فراخوانی می شود و نیازی نیست که اطلاعات مجدداً از سرور خوانده شود زیرا باعث کندی می شود.
دقت نمایید، زمانی که شما از کش سایت استفاده می کنید، مفهوم آن ذخیره سازی از طرف سرور است. یک نمونه از بهترین افزونه های وردپرس که در حال حاضر عملکرد بسیار خوبی دارد، افزونه WP Rocket می باشد.
کش مرورگر:
کش مرورگر یک ذخیره سازی در سمت سرویس گیرنده می باشد. در این نوع سیستم کش، فایل ها و محتویات بر روی کامپیوتر شخص ذخیره می شود که با دیگر فایل های مرتبط با مرورگر طبقه بندی خواهد شد و در صورت عدم نیاز هم از طریق تنظیمات مرورگر قابل حذف به صورت دوره ای و یا کلی می باشد.
کش مرورگر به طور موقت فایل های زیر را ذخیره می کند:
- صفحات HTML
- فایل CSS
- فایل JavaScript
- تصاویر
- و انواع دیگر محتوای رسانه ای مشابه
به گفته گوگل، هر مرورگر داراي نوعي حافظه پنهان است و مرورگرهایی از قبیل Chrome، Safari، Firefox و سایر مرورگرهای مشابه، دارای این حافظه ذخیره سازی موقت می باشند و موضوع حائز اهمیت این است که یک وب سایت می تواند با مرورگر کاربر ارتباط برقرار کند، یعنی زمانی که محتوای سایت به روز شود، مرورگر هم کش را به روز کند. ضمن اینکه همانطور که در بالاتر اشاره شد، کاربر می تواند کش را به صورت دستی حذف کند.
کش سرور:
این نوع ذخیره سازی بدون هیچ مشارکت بین کاربر نهایی و یا یک مرورگر، به طور کامل بر روی سرور انجام می شود.
انواع ذخیره سازی سرور شامل موارد زیر می باشد:
Object caching
ذخیره سازی کوئری های دیتابیس در سمت سرور به منظور بازیابی سریع در بارگذاری های بعدی می باشد.
CDN caching
شبکه تحویل محتوا (CDN)، مجموعه ای از سرورهایی است که از لحاظ جغرافیایی در سراسر جهان قرار دارند. آنها محتوای ذخیره شده را بارگیری و با استفاده از سروری که در نزدیکترین فاصله از کاربر نهایی قرار دارد، برای بارگذاری سریع تر اقدام می کنند.
Opcode caching
دستورات و کدهای php اجرا شده در سرور، در یک حافظه پنهان ذخیره می شود تا در دفعات بعد صفحات با سرعت بالاتری اجرا شوند. برای سیستم های کش سرور می توان یک expiry date تنظیم نمود تا ظرفیت سرور پر نشود و موجب کندی و اختلال در سرور نگردد.