چگونه در وردپرس سیستم عضویت ویژه راه اندازی کنیم؟
اگر از وردپرس برای اجرای وب سایت خود استفاده می کنید، می توانید ثبت نام کاربر را مستقیما از داشبورد وردپرس فعال کنید. اما، این پلتفرم ابزاری که بتوانید از طریق آن برخی (یا همه) محتوای سایت خود را برای اعضا محدود کنید، ارائه نمی دهد. برای این کار، شما نیاز به یک افزونه دارید که می تواند به شما در ایجاد یک سایت عضویت وردپرس کمک کند.
در این آموزش، اجزای یک سایت عضویت ویژه وردپرس توضیح و همچنین پنج پلاگین که می تواند به شما در ایجاد چنین سایتی کمک کند معرفی می شود:
و در ادامه شما با نحوه ایجاد یک سایت عضویت ویژه در وردپرس با استفاده از یکی از این افزونه ها آشنا خواهید شد:
عضویت ویژه در وردپرس به چه معناست؟
اگر بخش ثبت نام کاربر را در وب سایت خود فعال کرده باشید، شما از لحاظ فنی بخش عضویت وردپرس را در سایت فعال کرده اید. از طریق فرم ثبت نام، کاربران می توانند در سایت شما ثبت نام کرده و طبق نقش پیشفرضی که به آنها داده اید در سایت فعالیت کنند.
با این حال، در عمل، بسیاری از تنظیمات پیشرفته برای ثبت نام کاربر در اکثر وب سایت ها امکان پذیر نیست. برای مثال، اگر شما یک وبلاگ دارید، کاربران ثبت نام شده، می توانند به تمامی مطالب منتشر شده در سایت شما دسترسی داشته باشند و ممکن است شما تمایلی به این کار نداشته باشید.
در اغلب موارد، وب سایت های دارای عضویت ویژه دارای یک یا چند معیار زیر هستند:
هنگامی که مردم در مورد سایت های عضویت ویژه وردپرس صحبت می کنند، به طور کلی به وبسایت هایی اشاره دارند که کاربران برای دسترسی به محتوای آن ها هزینه پرداخت می کنند. به عنوان مثال، شما ممکن است یک وب سایت برگزاری کلاس های آنلاین در اینترنت داشته باشید و کاربران برای مشاهده و برگزاری دوره های خود در سایت شما باید هزینه پرداخت کنند.
در شرایط دیگر، ممکن است بخواهید یک انجمن یا فرم آنلاین ایجاد کنید که نمی خواهید هر کس به راحتی بتواند به آن دسترسی پیدا کند. در این موارد، دریافت هزینه اشتراک یک روش عالی برای اطمینان از اینکه فقط اعضای تایید شده قادر به مشاهده و ارسال محتوا هستند، خواهد بود.
اگر می خواهید همه کسانی که از سایت شما بازدید می کنند بتوانند تمام محتوای آن را مشاهده کنند، نیازی به یک سایت عضویت ویژه ندارید. اما اگر وب سایتی می خواهید که تنها اعضای ویژه بتوانند به تمام محتوای سایت دسترسی داشته باشند. افزونه های زیر می توانند به شما در ایجاد چنین سایتی کمک کنند.
از 5 افزونه زیر می توانید در ایجاد سایت عضویت ویژه و محدود کردن محتوا استفاده کنید.
همه پلاگین هایی که در مورد آن ها صحبت شد، یک وجه مشترک دارند: آن ها شما را قادر می سازند تا بخش خاصی از وب سایت خود را برای دسترسی اعضا محدود کنید. در بعضی از آنها هم برای دسترسی به امکانات بیشتر مجبور به پرداخت هزینه هستید.
1. Membership & Content Restriction
پلاگین Membership & Content Restriction یک افزونه کامل است که شما را قادر به محدود کردن محتوا و ایجاد طرح های اشتراک ویژه می کند. با استفاده از این افزونه، شما می توانید در آن چندین پلن عضویت ویژه را ایجاد کنید که هر کدام دسترسی به بخش های خاصی از وب سایت شما را فراهم می کند.
این پلاگین با افزونه WooCommerce سازگاری کامل دارد و شما را قادر می سازد محتوای خود را برای افراد غیر عضو محدود کنید. مهم تر از همه این است که با اضافه کردن یک ویجت جدید به ویرایشگر وردپرس، کار با افزونه را آسان می کند و می توانید انتخاب کنید که دقیقا کدام بخش وب سایت شما را محدود کند.
ویژگی های کلیدی:
2. WP-Members
افزونه WP-Members شما را قادر به محدود کردن بخش هایی از وب سایت می کند تا فقط اعضا بتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند. همچنین ابزار هایی ارائه می دهد تا فرم های اختصاصی ثبت نام را هر کجا که بخواهید تنظیم کنید.
با توجه به نوع محتوایی که می خواهید محدود کنید، این افزونه از پست ها، صفحات و انواع پست های سفارشی پشتیبانی می کند. یکی از ویژگی خوب این افزونه آن است که شما را قادر می سازد تا پست ویژه ای که محدود شده است و به تازگی منتشر کرده اید را به صورت اعلان به کاربران نمایش دهد که می تواند برای کاربران جالب باشد و با دیدن آن بخواهند در سایت شما ثبت نام کنند تا بتوانند به آن محتوا دسترسی داشته باشند.
اما متاسفانه نسخه رایگان افزونه WP-Members شما را قادر به مدیریت و یا پردازش اشتراک ویژه نمی کند. شما می توانید با استفاده از بخش افزودنی ها، این قابلیت را به پلاگین اضافه کنید.
ویژگی های کلیدی:
نسخه رایگان این پلاگین شامل تمام ویژگی هایی است که نام برده شد. با این حال، نسخه پریمیوم آن نیز وجود دارد که می توانید آن را خریداری نمایید.
3. Ultimate Member
![]() تصویر (3)
پلاگین هایی که تاکنون بررسی شدند بیشتر تمرکزشان بر ثبت نام و اشتراک کاربران است. با این حال، یکی دیگر از جنبه های مهم که برای سایت های عضویت ویژه وردپرسی وجود دارد قابلیت های پروفایل کاربر است.
ارائه گزینه هایی برای سفارشی کردن پروفایل های کاربران یک راه سریع و موثر برای افزایش تعامل با کاربران است و آنها را برای بازدید های بعدی ترغیب می کند. این افزونه به شما اجازه میدهد تا پروفایل کاربری زیبا را به سایت خود اضافه کرده و کاربران ثبت نام و عضو شدن در وب سایت شما را لذت بخش بدانند.
با توجه به این نکته، Ultimate Member اجازه می دهد تا تنظیم کنید که چه تغییراتی را کاربران می توانند در پروفایل های خود ایجاد کنند. همچنین شما می توانید بخش های ثبت نام کاربر را به صفحات خود اضافه کنید و بخش هایی از وب سایت خود را محدود کنید.
ویژگی های کلیدی:
4. Simple Membership
پلاگین Simple Membership مانند Membership & Content Restriction کار می کند. با استفاده از این افزونه می توانید چندین مرحله عضویت ایجاد نمایید و پرداخت ها را از طریق پی پال انجام دهید. (این افزونه به صورت پیش فرض سیستم پرداخت Paypal را در خود تعبیه کرده است که برای ایرانی ها کاربرد ندارد و شما می توانید آن را طبق درگاه پرداخت خود تنظیم کنید). با سطح بندی کردن نوع عضویت (مثل طلائی، نقره ای و برنزی) با توجه به اینکه کاربران در چه سطحی عضو می شوند، می توانند به محتوای خاص دسترسی پیدا کنند.
یکی از ویژگی های خوب این افزونه آن است که از پرداخت مجزا برای هر پست نیز پشتیبانی می کند که این ویژگی برای کسانی که نمی خواهند از اشتراک ویژه استفاده کنند مفید است. همچنین هر پرداختی که از سوی کاربر انجام می شود، در لاگ ها ذخیره می شود.
ویژگی های کلیدی:
5. Members
پلاگین Members برای مدیریت کاربران در وردپرس است. البته این پلاگین شامل محدود کردن محتوای خاص است اما کار اصلی آن ایجاد نقش های کاربران جدید و سفارشی کردن مجوز آنها می باشد.
معمولا وردپرس، شما را قادر می سازد تا یک نقش را برای هر کاربر اختصاص دهید. به عنوان مثال، نقش خود شما می تواند مدیر باشد، یعنی شما می توانید هر اقدامی که می خواهید انجام دهید. از سوی دیگر، کاربران معمولی عموما مشترک هستند و به آنها دسترسی بسیار کمی داده می شود.
با کمک این پلاگین، شما به سیستم نقش کاربران دسترسی کامل دارید. بنابراین اگر گزینه های پیش فرض را بیش از حد محدود کنید، یک ابزار فوق العاده است. در نهایت، لازم به ذکر است که این افزونه شما را قادر می سازد کل وب سایت خود را محدود کنید. به این معنی که کاربران حتی قادر به دسترسی به صفحه اصلی شما نباشند مگر اینکه ثبت نام نموده و وارد سیستم شوند.
ویژگی های کلیدی:
مراحل ایجاد یک وب سایت عضویت وردپرس در 3 مرحله :
در این مرحله، شما با روند ایجاد یک سایت عضویت ویژه وردپرس آشنا خواهید شد. نحوه کار با افزونه ی Membership & Content Restriction ساده است و قابلیت ایجاد اشتراک را نیز دارد به همین دلیل برای ایجاد فرم عضویت از این افزونه استفاده خواهد شد.
بخاطر داشته باشید برای این افزونه به دلیل برقراری موارد امنیتی باید یک گواهی SSL بر روی سایت داشته باشید، بنابراین اگر هنوز اقدام به نصب ssl نکرده اید، لطفا این مورد را در اولویت قرار دهید. اگر هاست سی پنل میهن وب هاست را خریداری کرده اید می توانید از لینک زیر درخواست فعالسازی SSL رایگان را ثبت نمایید:
فعالسازی SSL رایگان در هاست سی پنل مرحله ی ۱: ثبت نام کاربر را در وردپرس فعال نمایید.
اولین اقدامی که باید انجام شود، فعال شدن عضویت کاربر در سایت است. برای این کار مسیر زیر را دنبال کنید.
در داشبورد وردپرس از منوی تنظیمات، "عمومی" (شماره 1) را انتخاب و سپس مطابق با تصویر زیر گزینه "عضویت" (هر کسی می تواند ثبت نام کند) (شماره 2) را فعال کنید.
![]() تصویر(6) سپس دکمه ی ذخیره ی تغییرات را کلیک نمایید، در مرحله ی بعد شما می توانید سطح عضویت برای اعضای سایت را تنظیم کنید.
مرحله ی ۲: تنظیم پلن اشتراک
در این آموزش کار با افزونه توضیح داده می شود. توضیحات و ویژگی های مربوط به افزونه Membership & Content Restriction پیش از این توضیح داده شده است. این افزونه بصورت رایگان در مخزن وردپرس در دسترس می باشد.
پس از نصب Membership & Content Restriction یک گزینه جدید به داشبورد اضافه می شود. مطابق با تصویر بر روی زیر منوی "Subscription plan" (شماره 1) کلیک نمایید تا لیست پلن ها را مشاهده نمایید.
وقتی برای اولین بار وارد این صفحه می شوید پلنی را مشاهده نمی کنید. برای ایجاد پلن جدید بر روی دکمه ی "Add New" (شماره 2) کلیک نمایید.
برای هر پلنی که تنظیم می کنید باید یک نام و یک توضیح را وارد کنید.
در ادامه می توانید برای اشتراک خود محدودیت زمان مشخص می کنید. این مورد پیش فرض بر روی صفر تنظیم شده که به معنای اشتراک بدون محدودیت زمان است. به عبارتی دیگر اگر زمان بر روی صفر تنظیم شود کاربران با یک بار پرداخت، عضویت مادام العمر خواهند داشت.
شما می توانید مدت آن را به هر مقداری تنظیم نمایید اما معمولا ۱ یا ۳ یا ۶ ماهه تنظیم می شود و بعد از آن وارد عضویت سالیانه خواهید شد.
با قرار گرفتن شما در مبحث اشتراک، صحبت از هزینه به میان می آید. پلاگین Membership & Content Restriction به شما این قابلیت را می دهد که برای پلن ها هزینه هایی را بر اساس دلار آمریکا تعریف نمایید. در صورت تمایل می توانید با کمک یک برنامه نویس و با هزینه کمی درگاه یکی از بانک های ایرانی را به این افزونه اضافه نمایید.
سرانجام تصمیم می گیرید که پلن فعلی که درحال تعریف آن هستید فعال باشد (شماره 1) یا خیر. اگر غیر فعال باشد تنظیمات در پیش نویس ذخیره خواهد شد.
پس از فعال کردن پلن، یک نقش کاربری برای آن انتخاب می شود. در اغلب موارد "Subscriber" (شماره 2) انتخاب می شود.
در نهایت با کلیک بر روی "Save Subscription" (شماره 3) پلن خود را ذخیره نمایید تا اولین پلن اشتراک ایجاد شود.
![]() تصویر (12) در ادامه هر زمان کسی در وب سایت شما ثبت نام کند باید پلن اشتراکی را انتخاب و هزینه ی آن را پرداخت کند در غیر این صورت به بخش هایی که محدود شده است دسترسی نخواهد داشت.
مرحله ی ۳: انتخاب مواردی که قصد محدود کردن آن را دارید.
اکنون که ثبت نام فعال و پلن های اشتراک هم تعریف شد وقت آن رسیده است که محتوای مورد نظر محدود شود.
برای انجام این کار نیاز است ویرایشگر وردپرس را برای هر صفحه یا پستی که می خواهید پنهان کنید، باز نمایید. در پایین صفحه گزینه ی "Content Restriction" را مشاهده نمایید.
در این بخش ۲ گزینه مشاهده می کنید که نوع محدودیت و همینطور گروهی که امکان دسترسی به آن محدوده را دارند مشخص نمایید.
لیست پلن هایی که تعریف نمودید را می توانید در قسمت "Display for" مشاهده نمایید.
مورد دیگری که می توانید در این بخش تنظیم نمایید گزینه ی "Enable Custom Message" است که با فعال شدن آن می توانید متن سفارشی را برای افرادی که امکان دسترسی به محدوده ی تعیین شده را ندارند، نشان می دهد.
راه اندازی یک سایت عضویت با وردپرس یک راه عالی برای محافظت از محتوای شما است، با اینکار افرادی که می توانند به آن محتوا دسترسی داشته باشند را محدود می کنید. در بعضی موارد حتی می توانید برای پلن های اشتراک ویژه هزینه تعیین کنید، به این معنی که که سایت شما یک منبع درآمد برای شما خواهد شد و می توانید در آینده آن را گسترش دهید. |
کانال های ارتباطی میهن وب هاست