مرکز آموزش میهن وب هاست

مرکز آموزش میهن وب هاست

چرا به Schema Markup نیاز دارید و چگونه می توان آن را به وردپرس اضافه کرد ؟

پرینت این مقاله پرینت این مقاله

وقتی صحبت از سئو می شود، مولفه های بسیار زیادی وجود دارند که باید برای بهینه سازی سایت خود آنها را اجرا کنید. بیشتر این مولفه ها در مورد سئوی خارجی سایت هستند و بیرون از سایت به منظور بهینه سازی آن انجام می شوند. در حالی که عوامل دیگری نیز وجود دارند که روی ظاهر سایت شما تاثیر می گذارند و تجزیه و تحلیل اطلاعات سایت را برای موتورهای جستجو ساده تر کرده و توانایی رباتهای موتور جستجو را برای خزیدن سایت بهتر می کنند که یکی از این عوامل، Schema Markup است. اجرای Schema Markup می تواند برای هر وب سایت وردپرسی مفید باشد. Schema Markup قادر به افزایش سطح ترافیک سایت، بالا بردن CTR (نرخ کلیک) و افزایش توانایی موتورهای جستجو برای خزیدن در سایت خواهد شد. در ادامه توضیح داده می شود که Schema Markup چیست و چرا شما به آن احتیاج دارید و همچنین نحوه ی اضافه کردن آن به وردپرس چگونه است.

چگونه Schema Markup و Rich Snippets به هم مرتبط هستند؟

Schema Markup مجموعه ای از کدهایی است که آن را در ساختار سایت خود قرار می دهید که باعث می شوند موتورهای جستجو اطلاعات بیشتری در مورد سایت شما پیدا کنند. متداول ترین Schema Markup، به عنوان Rich Snippets (داده های نشانه گذاری شده) شناخته شده است و در واقع یک کد HTML است که روی صفحات وب سایت قرار داده می‌شود تا در نتایج گوگل، مطلب موردنظر به صورت ستاره‌ دار نمایش داده شود. همچنین با استفاده از Rich Snippets می توان اطلاعات مهم مانند عکس، رتبه‌بندی، اطلاعات یک محصول و سایر نکات مفید را در نتایج جستجو به کاربران نمایش داد. احتمالا در نتایج جستجوی گوگل چنین موردی را دیده اید. تصویر زیر یک نمونه از Rich Snippets در موتور جستجوی گوگل است:

 استفاده از Schema Markup چه تاثیری در موتور جستجوی گوگل دارد؟

تصویر (1)

Rich Snippets هایی که در نتایج جستجو نمایش داده می شوند، می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره کلمه جستجو شده در اختیار کاربران قرار دهند که این باعث می شود ترافیک سایت در موتورهای جستجو افزایش یابد. حتی اگر موقعیت سایت را در نتایج جستجو تغییر ندهد، هنگامی که گوگل سایت شما را که حاوی نشانه گذاری Schema است، کاوش می کند، می تواند از این داده ها برای ایجاد نتایج جذاب و مفید تر استفاده کند. هنگامی که شما نشانه گذاری Schema را اجرا می کنید، به ربات های گوگل اطلاعات دقیق تر و مفیدتر در مورد سایت خود می دهید. Rich Snippets ها به نوع محتوای صفحه شما بستگی دارد. برای مثال اگر صفحه سایت در مورد یک محصول باشد باید از اسنیپت محصولات (Product Rich Snippet) استفاده کنید که اطلاعاتی مانند قیمت محصول و وضعیت موجودی در انبار آن را مشخص می کند. انواع مختلفی از نشانه گذاری Schema وجود دارند که می توانید آنها را بر اساس نوع محتوا در صفحه خود استفاده کنید.

مزایای نشانه گذاری Schema چیست؟

معمولا از تگ های قالب بندی مانند تگ های عنوان، انتخاب کلمه کلیدی کانونی و بهینه سازی توضیحات متا استفاده می شود، تا گوگل تشخیص دهد سایت در چه زمینه ای فعالیت می کند در نتیجه در رتبه بندی گوگل امتیاز بالاتری کسب می کنید. اما حتی با رعایت این موارد، محتوای صفحات سایت ممکن است مبهم باشد، به خصوص با کلمات یا عباراتی که معنای چندگانه دارند. اما با اضافه کردن Schema Markup به سایت می توان متن های بهینه تری برای صفحات و پست ها ارائه کرد. این موضوع کمک خواهد کرد که آنها را در موتورهای جستجو دقیق تر رتبه بندی کنید. علاوه بر این، ظاهر لینک های سایت را در موتور های جستجو بهبود می بخشد که بر CTR سایت و دیگر آمارهای حیاتی تاثیر مثبت می گذارد. با نشانه گذاری Schema در محل مناسب، می توانید سایتتان را برای نتایج جستجوی مرتبط تر کنید، که به معنی ترافیک با کیفیت بالاتر برای وب سایت شما خواهد بود.

انواع مختلف Schema موجود است

انواع مختلف Schema وجود دارد که شما می توانید از آنها استفاده کنید. گوگل در حال حاضر بیش از 50 طرح مختلف را پشتیبانی می کند. برای مشاهده لیست تمامی آن ها می توانید به سایت Schema.org مراجعه کرده و ببینید چه نوعی از Schema به سایت شما مربوط می شود و آن را به سایت خود اضافه کنید. برخی از پرکاربردترین نوع Schema عبارتند از:

  • کسب و کار های محلی و سازمان ها

  • مناسبت ها و رویداد ها

  • دستور آشپزی

  • ویدئو ها

  • نظرات

  • رزرواسیون

  • مقالات

اکنون که می دانید نشانه گذاری اسکیما چیست، چند نمونه از آن ها در ادامه بررسی می شوند. برای مثال فیلم "salesman" را جستجو کنید:

انواع مختلف Schema که می توان برای سایت ها استفاده کرد
تصویر (2)

اولین نتیجه از سایت IMDB مشاهده می شود که دارای نشانه گذاری اسکیما است. به بخش رتبه بندی ستاره دار و رای توجه کنید. نشانه گذاری اسکیما نمایش رتبه بندی ستاره دار را ممکن می کند، بنابراین کاربر می تواند به سرعت تصمیم بگیرد که آیا فیلم ارزش دیدن دارد یا خیر.
رتبه بندی و تعداد ستاره ها برای هر نوع موضوعی کاربرد دارند، برای مثال می توانید برای یک سایت در زمینه رستوران، فیلم، کتاب، یا حتی یک آموزش نیز از آن استفاده کنید. هنگام جستجو برای "طرز تهیه اسپاگتی" به نتایج نگاه کنید:

مثالی برای استفاده از Rich Snippets و نحوه نمایش ان در گوگل
تصویر (3)

همانطور که مشاهده می کنید یکی از مطالب دارای امتیاز و ستاره بیشتری نسبت به دیگری است و قطعا این مورد در تصمیم کاربران نیز برای کلیک روی نتایج جستجو تاثیر مستقیم دارد. همچنین اطلاعات بیشتر در مورد دستور تهیه غذا، از جمله یک تصویر و زمان لازم برای آماده سازی غذا نیز در نتایج جستجو مشاهده می شود.

چگونه Schema Markup سایت را تست کنید؟

می توانید از Google’s Structured Data Testing استفاده کرده تا بررسی کنید آیا شما یک نشانه گذاری اسکیما در سایت خود دارید یا خیر. گاهی اوقات پوسته وردپرس دارای ساختار Schema Markup است و دیگر نیاز نیست کار اضافه ای انجام دهید.
شما می توانید کدها را در سایت خود قرار دهید یا صرفا از آدرس URL در سایت استفاده کنید.

چگونه Schema Markup سایت را تست کنید

تصویر (4)

پس از اجرای سایت خود از طریق این ابزار می توانید ببینید که کدام طرح Schema در سایت شما فعال است و در صورت وجود خطا در schema آن را مشاهده کنید.

نحوه اضافه کردن نشانه گذاری Schema به وردپرس

حال که اهمیت افزودن نشانه گذاری Schema را به سایت وردپرسی درک کردید، در زیر دو روش متفاوت برای اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به سایت وردپرسی را خواهید آموخت:

1- اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به وردپرس با پلاگین Schema

ساده ترین راه اضافه کردن اسکیما به سایت، استفاده از افزونه Schema است. این افزونه با انواع اسکیما های موجود سازگار است و همچنین با افزونه Yoast SEO نیز سازگاری کامل دارد. برای نصب این پلاگین از داشبورد وردپرس خود به افزونه و سپس افزودن بروید و "Schema" را جستجو نمایید.

اضافه کردن نشانه گذاری اسکیما به وردپرس با پلاگین Schema
تصویر (5)

پلاگین را نصب و فعال کنید، سپس برای تنظیم پلاگین، به Schema و سپس Settings مراجعه نمایید. اطلاعات اصلی خود مانند صفحه درباره ما، تماس با ما و لوگوی وب سایت خود را آپلود کنید. با پر کردن بخش های اضافی، محتوا، پروفایل شبکه های اجتماعی و ... می توانید سایت خود را برای هر یک از این زمینه ها بهینه سازی کنید. به Schema و سپس Types رفته و اسکیما خاصی را به یک برگه یا پست اضافه نمایید.


تصویر (6)

اگر پلاگین بالا برای شما مناسب نیست، می توانید از پلاگین های دیگر اسکیما نیز استفاده کنید.

در زیر برخی از پلاگین های schema وردپرس وجود دارد:

2- نحوه اضافه کردن schema به سایت به صورت دستی

همچنین می توانید اسکیما را به صورت دستی به سایت خود اضافه کنید و سپس طرح دلخواه را بر اساس پست و برگه، شخصی سازی کنید. با طرح سفارشی، می توانید طرح های مختلف را در هر صفحه بکار ببرید. اگر یک صفحه با رویدادهای مختلف دارید، یا یک صفحه آشپزی، خبری، فروشگاهی و... به راحتی می توانید از اسکیما مربوط به آن استفاده کنید. موثرترین راه اضافه کردن اسکیما به سایت به صورت دستی این است که از JSON-LD استفاده کنید. این روش توسط گوگل نیز توصیه می شود. روش JSON-LD مبتنی بر جاوا اسکریپت است. شما اسکیما را به عنوان یک اسکریپت به سایت خود اضافه خواهید کرد، بنابراین خواندن و اشکال زدایی بسیار ساده تر خواهد بود. اگر نمی دانید چطور نشانه ها را ایجاد کنید، می توانید از Google’s Structured Data Helper  یا از JSON-LD Generator برای کد نویسی سایت خود استفاده کنید. برای استفاده از این رویکرد، به هر پست یا صفحه ای که مایلید نشانه گذاری schema را اضافه کنید، ابتدا مطلب موردنظر را انتخاب کنید سپس به پایین صفحه مطلب مراجعه کنید.

نحوه اضافه کردن schema به سایت به صورت دستی

تصویر (7)

مطابق با تصویر فوق برای ایجاد یک فیلد سفارشی جدید روی گزینه "افزودن" (شماره 1) کلیک کنید. نام آن را schema قرار دهید و کد زیر را در بخش "مقدار" (شماره 2) وارد نمایید (این یک مثال برای کسب و کار محلی است):

<script type="application/ld+json">

{

"@context": "http://schema.org",

"@type": "Organization",

"address": {

"@type": "PostalAddress",

"addressRegion": "Neverland",

"streetAddress": "667 Acme Road"

},

"description": "The Acme Organization has been run by the Acme family for generations.",

"name": "Acme Organization",

"telephone": "(0)12 34 56 789"

}

</script>

اکنون روی "افزودن زمینه دلخواه" کلیک کرده و صفحه خود را بروز نمایید.

قبل از بستن تگ </ head>، شما باید فایل header.php خود را ویرایش و کد زیر را در آن وارد کنید:

<?php

$schemamarkup = get_post_meta(get_the_ID(), 'schemamarkup', true);

if(!empty($schemamarkup)) {

echo $schemamarkup;

}

?>

این کار باعث می شود تا کد schema شما همراه با metadata پست موردنظر بارگیری شود. با استفاده از رویکرد فوق، می توانید هر نوع نشانه گذاری schema سفارشی را به سایت وردپرسی خود اضافه کنید. فقط به یاد داشته باشید که صفحه یا پست خود را از طریق ابزار Google Structured Data Testing بررسی کنید تا علامت گذاری اسکیما را برای هرگونه خطا بررسی کند.

جمله پایانی:

اضافه کردن اسکیما به سایت زمان زیادی از شما نمی گیرد اما می تواند توانایی موتور های جستجو را برای بررسی سایت افزایش داده و ترافیک وب سایت را بهبود بخشد. این فرآیند ممکن است به نظر کمی فنی و دلهره آور باشد، اما حتی روش دستی آن نیز چندان سخت نیست و به راحتی قابل انجام است. علاوه بر این، تعدادی زیادی از پلاگین ها در مخزن وردپرس در دسترس هستند که پیاده سازی اولیه schema را بسیار آسان می کنند. مهم نیست که چه نوع سایتی دارید. از نشانه گذاری اسکیما برای هر نوع سایتی می توان استفاده کرد. فقط کافی است اسکیما مربوط به سایت خود را انتخاب کنید.

4.5/5 از 3 رای